Mindenből a legjobbat

Tiszta alapanyagok, szenvedély és szakértelem

A kenyér lelke a kovász

Kenyereinket kézműves technológiával készítjük, természetesen, adalékok nélkül. Az igazi kovász vízből és lisztből álló élő anyag, mely természetes módon ízesíti, tartósítja legalapvetőbb élelmiszerünket. Meggátolja a morzsálódást és a hosszú fermentációnak köszönhetően szervezetünk számára előkészíti a tápanyagokat, hogy azok könnyen emészthetőek legyenek. A türelemnek-, szakértelemnek- és a szeretetnek köszönhetően 32-36 óra alatt életre kel a víz, a liszt és a só. Elkészül a számunkra legfontosabb és legkedvesebb dolog: A kenyér.

A legjobb alapanyagok

Péksüteményeinkhez a legkiválóbb minőségű hazai alapanyagokat (liszt, tej, tojás, rögös túró), francia vajat és belga csokoládét, adalékanyag mentes lekvárokat és aszalványokat használjuk. Arra törekszünk, hogy megtaláljuk a legtisztább forrásból származó hozzávalókat, és ha lehet azok bio változatait.

Családi receptek

Számunkra fontos a család és a hagyományok. Régen a nagyik és dédik sütötték a legfinomabb kakaós csigát és a saját maguk által főzött házi lekvártól finomabb volt a sütemény. Ennek megfelelően termékeink egy jó részét a Dédi receptjei alapján készítjük.

Kávé, tea, forró csoki

A magyar ember szereti a kenyeret. Egy dolog legalább ennyire fontos még neki: a kávé. Kis pékségünkben a hasonló értékekkel rendelkező, családi tulajdonban lévő Julius Meinl csúcs kávéját és a belőle készülő kávé különlegességet kóstolhatjátok meg. A teák kedvelői 7 féle bio teából választhatnak, a forró csoki rajongóknak hagyományos és fehér változattal kedveskedünk.

Kézműves szörpök, préselt levek, Arácsi szóda

A pultban gyermekkorunk ízeit idéző kézműves Mayer szörpökből, számtalan préselt gyümölcsléből és Arácsi szódából választhattok. Hűtőinkben Vis Vitalis ásványvíz-életvíz, és egyéb érdekes frissítők találhatóak.

Delicatesse sarok

Kis delicatesse polcunkon egy pár különlegességet gyűjtöttünk össze Nektek: páratlanul finom Mayer szörpöket és lekvárokat, a Julius Meinl otthoni kiszerelésű őrölt és kapszulás kávéit, otthoni kiszerelésű Celldömölki liszteket, és saját termékeinket: szárított kovászt, kenyértartó zsákot. A boltban megvásárolhatjátok Orsi Péklány lettem című könyvét is, melyet, ha szeretnétek bármikor dedikál.

Alkotni csak a legkiválóbb eszközökkel lehet

Pékségünkben a Natur Projekt nádszakajtóit, sütőformáit és egyéb sütési kiegészítőit használjuk. A termékek és egyéb készülékek, könyvek megtekinthetőek és megvásárolhatóak az üzletben, használatukkal kapcsolatban szívesen adunk tanácsot otthon sütőknek.

Mintha csak otthon lennénk: gyermek-, kutya-, bicikli- és környezetbarát hely vagyunk

Fontos számunkra a környezetvédelem, ezért a péksüteményeinket elbomló tányéron, "zöld" szalvétával szolgáljuk fel. Kenyereinkhez lenvászon bevásárlótáskát és otthoni zsákot készítettünk, hogy közösen csökkentsük a papír zacskó felhasználást. A táskáról és zsákról érdeklődjetek a pultban.

Gyermekkel érkező vendégeinknek rajzoló asztalt, négylábú barátainknak tavasztól az üzlet előtt friss vizet biztosítunk. Ha biciklivel érkezel és szerszámra vagy pumpára van szükséged, érdeklődj a pultnál.

Várunk Benneteket szeretettel!

Orsi, Csaba és a Péklány csapat